torek, 9. september 2008

ko uščipne ideja


Ej!

Nihče ne ve od kod pride ali od kod se vzame. Kaj je tisti twist, ki se ti zgodi v glavi, da se sproži ideja, ki te totalno prevzame, te sune v rit in te napoti na pot realizacije ... in če vprašate mene, naj kar ostane tako. Na nekatera vprašanja odgovori niso potrebni ... tako dobro se nam pa spet ni treba poznati in zaradi tega osebna rast ne bo čisto nič trpela. Kvečjemu bo vse skupaj malce do precej začinila, ne?

Ampak je feeling, kot te strese. Eden in edini ... in feelin se potencira, ko idejo vidiš udejanjeno. In v nasprotnem primeru te nahruli slaba vest, če nekaj ne spelješ do konca. Ajme, je glasna!

Včasih ideja za realizacijo tera vso energijo in mentalno moč posameznika. Sprehod po kotičkih samega sebe, za katera sploh nisi vedel, da obstajajo, a so tam ... in ko jih zapustiš, jih gledaš z nekakšnim strahospoštovanjem, da jih premoreš ... Da, vso energijo, kot če bi sesul maraton ... in ko vidiš nekoga, ki čekira tvojo uresničitev, upaš, da jo bo prestregel vsaj promil, procent, delček bistva ... da jo bo užil, kot si jo užil sam, ko si jo ustvarjal in da ... kaj pa vem ... da mu bo morda nekaj pomenila.

Naredil sem stotine intervjujev z osebami, ki so ustvarjali. Govorili so, a jih nisem razumel ... šele ko da človek od sebe resnično nekaj svojega, dojame ... dojame vso polnost in pomembnost ustvarjenega in izpolnjenega ... razume vrednost ideje! Magičnost njenega začetka in šoka ...

Evo - mene je usekalo! In ravno prav ... noč se je začela, mir je tu in gremo štrckat - usreničimo idejo, realizirajmo delček sanj!

Kmalu med vami!

PS: Ob tem pisanju nisem poslušal nič - včasih je tudi tišina najbolj blagodejna glasba!


Oznake:

Št. komentarjev: 0:

Objavite komentar

Naročite se na Objavi komentarje [Atom]

<< Domov